Over mijn blog

Mama leest gaat over lezen, lezen, lezen. Moederschap verandert je als lezer. Mij in elk geval wel. De belangrijkste verandering: voorlezen. Prachtige peuterboeken en afschuwelijk moralistische suikerverhaaltjes slingeren hier door het huis. Wat zijn aanraders? En: welke rol speelt voorlezen bij opvoeden? Wat vinden mijn kinderen eigenlijk zelf van de boeken die ik mooi vind? Ik doe verslag.

Ik heb nu veel minder leestijd dan eerst. Daar gaat het hier ook over. Hoe voed je jezelf als je zo geconcentreerd bent als een dronken kanarie? Waarom mag je van kinderen een schilderij ophangen, stofzuigen, wasjes draaien, de keuken soppen en de afvoer ontstoppen maar niet, nooit, never…de krant lezen?? Op deze blog komt, hopelijk met wat hulp, een top 100 met de beste trucs voor mama’s om tijd en rust te vinden om te lezen. Uitgesloten van competitie: “Schat, ik wil echt even lezen”.

Natuurlijk laat ik het weten als ik tijdens het lezen bibliotherapeutische ontdekkingen doe. Dat kan ook gebeuren als ik de krant lees of een abri in een bushokje zie.

Heleen

Nog even praktisch
Het beeld op deze site is van mijzelf of van Stockxpert. Als ik beeld van derden gebruik, vraag ik toestemming of volg ik de richtlijnen van de rechthebbende. Mocht je desondanks een beeld zien dat ik volgens jou verkeerd gebruik, laat het hier weten.
De links naar boeken lopen soms via een site die ziet dat je via mij komt. In theorie zou ik daar geld mee kunnen verdienen. En dus blogtijd winnen. In de praktijk koopt die ene bezoeker niet zoveel via deze site. Hoe dan ook bepaal ik zelf waar ik over schrijf, mocht je twijfelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: